Om Helena Kubicek Boye

Helena Kubicek Boye, född 1976 i Lund, är psykolog, föreläsare och författare. Hon började som journalist på tidningar som Svensk Damtidning, Kvällsposten och Expressen. Därefter utbildade hon sig till psykolog och gjorde sin PTP-tjänstgöring i öppenvårdspsykiatrin intill rättspsykiatriska kliniken i Säter där hennes spänningsromaner om Anna Varga utspelar sig. Numer arbetar hon som författare samt psykolog på Arlöv VC. 

Helena är även erkänd och etablerad sömnexpert i sin egenskap av psykolog där hon arbetat med att behandla sömnproblem sedan snart femton år. Helena är författare till boken Konsten att sova som sålt i tusentals exemplar liksom boken Från depp till Pepp som även den blivit en storsäljare. Den senaste Sömnsagor – sagor som hjälper ditt barn att somna gick direkt upp på topplistorna.
– I både mitt författarskap och i min yrkesroll får jag förmånen att lära mig nytt varje dag om hur människor fungerar och interagerar på djupet och även möjligheten att förmedla detta till fler genom mina böcker och föreläsningar. Jag tror det är mitt kall i livet och är så tacksam för att jag får lov att göra det!

Vill du boka Helena som föreläsare eller till något event kontakta info@helenakubicek.se