Om Helena Kubicek Boye

Helena Kubicek Boye, född 17 oktober 1976 i Lund, är psykolog, föreläsare och författare. Hon började som journalist på tidningar som Svensk Damtidning, Kvällsposten och Expressen. Därefter utbildade hon sig till psykolog och gjorde sin PTP-tjänstgöring i öppenvårdspsykiatrin intill rättspsykiatriska kliniken i Säter.

Hon sökte sig medvetet till Säter där hennes deckardebut Innan snön faller utspelar sig.

– Jag vill lära mig om det mörkaste i människan. Förstå vad som fick människor att begå grova brott. Jag trodde inte på ondska. Jag var lockad, fascinerad – och skrämd, säger hon.

Helena är även erkänd och etablerad sömnexpert i sin egenskap av psykolog där hon arbetat med att behandla sömnproblem i över tio år. Helena är författare till boken Konsten att sova som sålt i tusentals exemplar liksom boken Från depp till Pepp som även den blivit en storsäljare.
– I både mitt författarskap och i min yrkesroll får jag förmånen att lära mig nytt varje dag om hur människor fungerar och interagerar på djupet och även möjligheten att förmedla detta till fler genom mina böcker och föreläsningar. Jag tror det är mitt kall i livet och är så tacksam för att jag får lov att göra det!

Helena bor idag i Malmö med sina döttrar Vendela och Josefine, Devon Rex-katten Osmond och sina marsvin. Hon är f d simmare och kallar sig idag för ”amatörtriathlet” och simmar, cyklar och springer regelbundet. Hon arbetar som psykolog och sömncoach på Learning to Sleep.

Vill du boka Helena som föreläsare om personlig utveckling eller sömn/stress-hantering kontakta info@helenakubicek.se