Wild swimming - bada för livet

Köp boken här

Sömnsagor - sagor som hjälper barn att somna

Vad gör man när barnet inte kan somna? Jo, nu kan man ta hjälp av den här geniala, vackert illustrerade boken med handfasta råd till föräldrar plus suggestiva sagor som hjälper barnen att somna och som kan bidra till goda sömnvanor också i framtiden!

Författaren och psykologen Helena Kubicek Boye har under många hjälpt både vuxna och barn att komma ur sina sömnproblem och skapa goda sovvanor. Bokens första del består av tips och råd till föräldrarna liksom funderingar över hur man kan möta barnets frågor inför natten. I bokens andra del finns sömnsagorna, som riktar sig till barn mellan tre och sex år. De är upplagda på ett sätt som ska underlätta för barnet att slappna av i kroppen och varva ner mentalt, och på så sätt lättare kunna somna. Boken innehåller fem sömnsagor: Sömnlandet, Sömntåget, Sagohavet, Två moln och en rymdraket och Godnatt alla djur på gården. Sist i boken finns också ett recept på hur du eller barnet kan skapa en egen sömnsaga!

Boken är genomillustrerad av en ny, spännande illustratör: Laura Di Francesco. Hennes färgskala är magisk och bilderna skapar en fantastisk nattstämning och fantasieggande sömnvärldar att stiga in i både för barnet och för den vuxne som läser.

text från Akademibokhandelns beskrivning av boken

Köp boken här

Den ljusaste natten

En dömd pedofil avviker från Säters rättspsykiatriska klinik under midsommarhelgen. Samtidigt försvinner en 5-årig flicka från en campingplats bara ett stenkast därifrån.

Psykolog Anna Varga, som skulle fira midsommar med de dömda på kliniken, blir plötsligt indragen i en kamp mot klockan för att hitta den försvunna flickan. Hela Säter sätts i skräck och samhället fylls av journalister samtidigt som midsommarfirandet når sin kulmen. Kan de undvika ännu en skandal? Tillsammans med kommissarie Sven Järring kämpar Anna Varga för att hitta flickan i tid, samtidigt som värmeböljan drar in över Dalarna.

Köp boken här


Innan snön faller

INBUNDEN, 2018, Svenska, ISBN 9789176298091

Innan snön faller är en spänningsroman som utforskar gränsen mellan det normala och vansinnet. Det är Helena Kubicek Boyes skönlitterära debut. Den tar sig början när psykolog Anna Varga lämnar Stockholm för ett jobb som psykolog i Säter. Höstens mörker sänker sig över den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Säter. och snart inser Anna att allt inte står rätt till på kliniken. Hon börjar få hemliga meddelanden och hotfulla varningar. Kommer hon kunna ta reda på sanningen utan att själv råka illa ut?

Köp boken här

Konsten att sova

INBUNDEN, 2016, Svenska, ISBN 9789187371981

Har du svårt att somna eller vaknar du ofta mitt i natten? Då är det dags att lösa dina sömnproblem en gång för alla!

Köp boken här

Från depp till pepp!

POCKET, 2016, Svenska, ISBN 9789175791814

Många drabbas i dag av återkommande perioder av nedstämdhet och depression och över en halv miljon svenskar använder antidepressiva mediciner. Genom att ändra dina kost, motion och sovvanor kan du steg för steg börja ta dig ur din nedstämdhet. Boken innehåller både teori och praktiska råd.

Köp boken här

"Ballongerna" Konsten att somna ditt barn - en guide och sömnberättelse till dig och ditt barn

E-BOK, 2017, Svenska, ISBN 9789198252217

Har ditt barn svårt att komma till ro och somna? Vill du hitta en metod som hjälper barnet att somna lättare? Då kan sömnberättelsen “Ballongerna” och den här guiden hjälpa.

Köp boken här